В Медико-дентален център “Медива” Вие можете да изберете или смените Вашия личен лекар!

В новата здравна система МДЦ „Медива” запази наблюдението и грижите за децата от специалист педиатър. Професионализмът на лекарите ни, а така също и уютната обстановка в детския сектор, създават настроение и спокойствие, доверие на майките в нашите педиатри, което несъмнено улеснява процеса на лечение.
Работи много добре организирана детска консултация(измерване на тегло и ръст, имунизации, индивидуални съвети за отглеждане, за хранене и профилактика), детска консултация и в дома на бебета за активно медицинско наблюдение.

Кабинетът по вътрешни болести е основен кабинет в клиниката. Създаден е още през 1994 г., а от 1997 г. работи денонощно. Той осъществява активно и целенасочено взаимовръзката с останалите специализирани кабинети. Наша основна цел е внимателния подбор на много добре подготвени специалисти по вътрешни болести, обща и спешна медицина, с умения  както в диагностичния, така и в терапевтичния подход. Денонощната терапевтична медицинска помощ  вече е добила популярност както сред пациентите от района на Люлин, така и от други райони на столицата и извън нея.

Нашите стоматологични денонощни кабинети са едни от първите, адаптирани към променящата се здравна система, стартирали дейността си още в далечната 1993 год.

В кабинетите работят денонощно през цялата седмица екип от опитни и амбициозни, много добре подготвени стоматолози със съвременни знания и професионални възможности.

Със създадената секция по физиотерапия, рехабилитация и кинезитерапия в съчетание с акупунктура и лазертерапия наложихме нов стил на отношение и грижа за вашето здраве.

Чрез физиотерапия, рехабилитация, кинезитерапия може да намерите алтернативно решение на вашите здравословни проблеми чрез лечение с лазер, магнит, ултразвук, йонофореза, електролечение, биоптрон лампа, дарсонвал, криотерапия, инхалация, лечебна луга, лечебен масаж.

Важно!!!

Един от първите в България, кабинетът по акупунктура започва дейността си още през 1991 година.

В съвременните  условия  на живот сме подложени на постоянен стрес и напрежение и заедно с неправилния начин на хранене и режим на живот ни предразполагат към заболявания на сърдечно-съдовата система.

Нашите специалисти-кардиолози спечелиха доверието на всичките ни пациенти, като решават проблемите им всекидневно с висок професионализъм, внимание, коректност и отзивчивост за:

Кабинетът по неврология работи от 1997г. За това време той създаде постоянна пациентела, която получава внимание и грижи, компетентност и сигурност в лечението съчетано с висок професионализъм  на нашите специалисти по неврология.

Кабинетът активно взаимодейства  със специалистите ни по: кардиология, ендокринология, очни болести, физиотерапия, рехабилитация и акупунктура, клинична и микробиологична лаборатории, логопед и психолог, с оглед  профилактика и лечение на:

В последните години проблемите на ендокринната и имунна  система добиха особена значимост.   Нарасна броят на болните от диабет, тези с нарушение на функцията на щитовидната жлеза, с наднормено тегло, нарушение в обмяната, репродуктивни  и други ендокринни проблеми.

Поставихме си за цел този кабинет да бъде свързващо звено между личните лекари, АГ кабинета, невролога, кардиолога, дерматолога. Макар и косвено, на пръв поглед, ендокринологичните заболявания подлежат на  физиотерапевтично и рехабилитационно лечение.

Един от основните, водещи кабинети в “МЕДИВА”, който се стреми към :

Кабинетът по обща хирургия работи целодневно.
В кабинета работят специалисти по обща и детска хирургия на високо професионално ниво.

Извършват се:

Урологичният кабинет в МДЦ „Медива” в работата си се опира на дългогодишния опит на Д-р Никола Фарах като клиницист и оператор на базата на голям брой сполучливи операции и провеждано консервативно лечение на урологични и андрологични заболявания.
Философията в нашата работа е да създадем трайни отношения с пациентите, които поради естеството на заболяването си, както по чисто професионални, така и по лични за тях причини, в много от случаите се нуждаят от по-продължително лечение.

Специалистът ни Д-р Кирил Димитров е с опит в оперативното и консервативно лечение на ортопедично-травматологичните заболявания.

Задачите, които си поставяме за цел по отношение на ортопедичните заболявания са:

Специалистът ни по очни болести притежава високи умения в терапевтичното лечение на очните заболявания. Осъществява се активно взаимодействие с кабинетите по: кардиология, неврология, ендокринология, педиатрия.
Извършва се диспансеризация на пациентите с очни заболявания: глаукома, дегенеративни състояния, слепота и намалено зрение, възпалителни заболявания, неврит на очния нерв и др.

В УНГ кабинета ще бъдете лекувани с внимание, грижа и професионализъм. Практическият дългогодишен опит и знания на лекаря ни ще Ви удоволетворят и ще създадат доверие у Вас и Вашите близки.

Извършват се:

В кабинета по кожни и венерически болести работи изключително подготвен лекар специалист, натрупал опит и знания и от работата си зад граница. Редовното й участие в международни конгреси и специализации издига нивото и качеството на работата и. Извършват се консултации, прегледи и лечение в областта на дерматологията, венерологията и медицинската козметика:

Създадохме този кабинет с ясното съзнание че ехографията е рутинен метод при диагностика на редица заболявания и това естествено повиши нивото на диагностичната дейност в “Медива”.

В кабинета се извършва цялостна ехографска диагностика със съвременен многофункционален ехографски апарат позволяващ извършването на:

Всички сме чували за нея, но какво всъщност представлява тя?

Хомеопатията е метод на лекарствено лечение, създаден от немския лекар Ханс-Кристиян Самуел Ханеман през 18 век. Принципът при хомеопатията е лекуване на подобното с подобно. На пациентите, които имат определени симптоми се дава в малки дози лекарство, което при здрави хора предизвиква симптоми, подобни на тяхното страдание.

При повишени стойности на холестерол, триглицериди и други масти МДЦ „Медива” ви предоставя възможността да направите консултация за диагностициране и лечение на дислипидемии /нарушение в мастната обмяна/ от един от малкото в страната висококвалифициран специалист - липидолог

Преди прегледа е необходимо да направите изследвания на: кръвна захар, общ холестерол, HDL, LDL, VLDL, триглицериди, пикочна киселина, АСАТ, АЛАТ, Гама GT и креатининкиназа
/При изработването им в лаборатория „Медива”- получавате 20 % отстъпка/

Посещението при логопед предлага измерими откъм резултатност емпирични методики за корекция на говорни и езикови нарушения.
При какви случаи трябва да се обърнем към логопед ?

Защо ни е толкова необходим психолог и психотерапевт? 

Когато тежестта от усещането за безизходност започне да ни обзема, когато въпросите относно собствените ни деца станат повече от отговорите, които можем да си дадем, има един начин да възстановим душевното си равновесие, и това е  да потърсим квалифицирана психологическа помощ.

Клинична хематология

Д-р ПоповаД-р Златка Попова  - специалист „Клинична хематология”

Завършва Медицински университет - София през 2003 г. От 2013 г. е с призната специалност „Клинична хематология”. Работи във водещи университетски  болници.

Гастроентерологията е една от важните специалности в медицината, която в последните години изисква особено внимание.  Ето защо ние открихме този кабинет където ще бъдат консултирани и диагностицирани пациентите с оплаквания от страна на стомашно- чревния тракт, жлъчните пътища и черния дроб, както и зачестилите хронични панкреатити и хроничен запек. Особено внимание ще обърнем на правилното хранене като консултациите с липидолога, ендокринолога и навременните изследвания в клиничната ни лаборатория ще допринесат за бърза и адекватна диагноза и правилно лечение.
 

Уважаеми  пациенти, в клиника “Медива”  имате възможност на свободен прием да направите своята консултация с:

 

ДОЦЕНТ Д-Р ЦАНКО  ЦАНКОВ Д.М.

СПЕЦ. ОБЩА  ХИРУРГИЯ, ЕХОГРАФИЯ НА ГЪРДА
ВОДЕЩ СПЕЦИАЛИСТ ПО ДЕБЕЛОЧРЕВНА ХИРУРГИЯ И ПРОКТОЛОГИЯ

ПРИЕМ  - ПОНЕДЕЛНИК  от 15,00 до 18.00 часа

Детската ендокринология е може би един от най-важните кабинети в детската практика. Зачестяването на детския диабет, ендокринните смущения, хормоналните нарушения, затлъстяването наложиха откриването на кабинета.

dr-aleksandrova.jpgД-р Антоанета Костова

dr-malina-stancheva-pediatur.jpgД-р Малина Станчева завършва Медицина в Медицински университет, гр. София през 1999 г. След дипломирането си работи като клиничен ординатор – държавна поръчка към СБАЛДБ-ЕАД, гр. София. През 2006 г. придобива специалност по „Педиатрия“ и след конкурс става редовен докторант на Катедра по Педиатрия, МУ-София. През 2013 г.

  • Физиотерапия, рехабилитация и кинезитерапия
     

Д-р Венцислава Пенчева - пулмологДоц. д-р Венцислава Пенчева, дм

Д-р Пенчева завършва висшето си образование в Медицински Университет – София. Притежава две специалности: по Вътрешни болести и по Пневмология и фтизиатрия. През 2014 г. защитава докторска степен, а през месец ноември 2019 г. придобива звание Доцент.

dr-vladimir-shishkov-dietolog.jpgД-р Владимир Шишков - Хранене и диететика (Диетология)