ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "МЕДИВА"

Важно!!!

Един от първите в България, кабинетът по акупунктура започва дейността си още през 1991 година.
Акупунктурата е алтернативно лечение по метода на китайската медицина. Постигат се нерядко само с нея впечатляващи резултати при лечението на дископатии (радикулит, дискова херния, тендовагинит, плексит), възстановяване след инсулт и инфаркт, хипертония, бавно зарастване на рани, мигрена, фациалис, чести инфекции на горните дихателни пътища, бронхити, синузит, алергии, язва, колит, цистит, възпаление на яйчниците, нощно напикаване, вегетативна невроза (безсъние, неспокойствие), отказване от цигари, наднормено тегло.
Особено важно е благотворното и успешно въздействие чрез лазерпунктура при често боледуващите деца (чести хреми, кашлици, трета сливица, повтарящи се ангини, спастичен бронхит, повтарящи се пневмонии, синузит, алергии, астма и др.).
Прилагаме този комплексен подход който е в съчетаването на физиотерапевтичните методи с акупунктурата - т.нар. физикална акупунктура или рефлексотерапия.

Терапевтичният подход чрез акупунктура е част от програмите за:

  • лечение чрез акупунктура и лазерпунктура на често боледуващи деца
  • лечение чрез акупунктура и лазерпунктура на нощно напикаваме при деца
  • лечение чрез рехабилитация, физиотерапия и лазерпунктура на деца с Детска церебрална парализа
  • лечение и профилактика на изкривявания на гръбначния стълб при деца и възрастни
  • лечение и профилактика на коксартроза и гонартроза
  • лечение и профилактика на компютърни специалисти

Доказахме, че съчетаването на класическа и нетрадиционна медицина е модерното мислене за нашето здраве, т.е. че изкуството да лекуваме е да съчетаваме различните начини на въздействие.
Чрез секцията по физиотерапия, рехабилитация и кинезитерапия и чрез кабинета по акупунктура се подобрява не само Вашето физическо здраве, но и се оказва изключително благотворно влияние върху психическото и емоционалното Ви състояние.
Общуването с нашите пациенти продължава по-дълго време (средно 10-15 дневен курс) и то се явява от само себе си и психотерапевтичен подход за лечение.

Кабинетът по акупунктура работи:

  • на свободен прием
  • по линия на доброволни здравно-осигурителни фондове

Работно време: от понеделник до петък по определен график, съобразен и със свободното време на нашите пациенти (с предварително записани или индивидуално договаряни часове).

dr-iva-stankova.jpgД-р Ива Станкова – специалист по акупунктура и лазертерапия, специалист педиатър

Завършва медицинския факултет на МА – София , с над 35 годишен стаж по специалността „Детски болести” Придобива следдипломна квалификация „Акупунктура” през 1987 г. и „Здравен мениджмънт” през 2000 г. Преминала през професионалния опит на дежурен педиатър в неотложна помощ, участъков лекар педиатър, завеждащ кабинет по акупунктура и лазертерапия – един от първите в България. През 1991 г. открива кабинет „Медива”, който по-късно – през 1994 г. прераства в едно от първите 11 частни здравни заведения в България. Основател и медицински управител на "Медива – ИППМП" - ЕООД, управител на МДЦ "Медива" ООД. Опитът и професионализмът ѝ, силно изразената ѝ социална чувствителност заслужено спечелиха доверието и уважението на люлинското население и на много други пациенти извън комплекса. За нея грижата за пациента е в основата на дълга на лекаря, затова и за престижа на тази професия е отговорно и цялото общество.

Член на Дружеството по педиатрия
Член на Българското дружество по китайска традиционна медицина
Член на БЛС

Ползва руски и френски език