ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "МЕДИВА"

Всички сме чували за нея, но какво всъщност представлява тя?

Хомеопатията е метод на лекарствено лечение, създаден от немския лекар Ханс-Кристиян Самуел Ханеман през 18 век. Принципът при хомеопатията е лекуване на подобното с подобно. На пациентите, които имат определени симптоми се дава в малки дози лекарство, което при здрави хора предизвиква симптоми, подобни на тяхното страдание.

При хомеопатичното лечение се лекува болният човек, а не отделната болест или симптом. Хомеопатията е подходяща за всички възрасти - ефикасна, с бързо действие и без нежелани странични ефекти. Това лечение може да бъде основно или допълнение към вече започнато. То не е "алтернативна медицина", а полезен допълнителен начин за лечение и профилактика.

Какви методи на лечение още можем да ви предложим ?

Лечение с шуслерови соли

Терапията с минерални соли на доктор Шуслер, наречена още Шуслерова биохимия, е 100 % натурален лечебен метод, създаден от лекаря и хомеопат Вилхелм Х.Шуслер /1821-1898 г./. Шуслеровите соли безвредно възвръщат нарушения баланс на организма. Меко и ефективно се борят и отстраняват оплакванията, заздравяват и укрепват организма. Минералите са толкова важни за нашето тяло, колкото и кислородът. Дванадесетте Шуслерови соли са в състояние да регулират химичните процеси в клетките. Те се произвеждат по начин, който ги прави лесно усвоими от клетките на тялото.

Терапия на доктор Бах с цветовете на растенията - "Цветолечение на Бах"

Преди 70 години англииският лекар Едуард Бах изгражда естествена система за лечение, основаваща се на дълбокото разбиране и познаване на вътрешния живот на човека, на душевните причини, които са в основата на болестите и проблемите. Безвредността и ефикасността на терапията с цветни есенции са предимства, които я правят подходяща за използване и при най-малките деца.Екстрактите от цветята на д-р Бах действат чрез фини импулси. Те предават специфична, високочестотна информация, която стимулира умствените и емоционалните сили за самолечение и нямат странични ефекти или непоносимост с други форми на лечение.Ефикасна е при справяне с трудни житейски ситуации: загуба на близък човек , раздяла, изпити, преживян стрес, преумора, започване на нова работа, преместване на ново място; емоционални проблеми: ревност, депресивни настроения, повишена агресивност, повишена тревожност. Подходяща е за възрастни, деца, майки кърмачки, бременни жени.

Кабинетът по хомеопатия работи:

  • на свободен прием
  • по линия на доброволни здравно-осигурителни фондове

Работно време:
oт Понеделник до Петък по определен график, с предварително записани или индивидуално договаряни часове.

Специалисти:
Д-р Марияна Борисова - Педиатър, лекар хомеопат, Шуслеров терапевт, Бахов терапевт
Д-р Жана Тодорова - Педиатър, Шуслеров терапевт, Бахов терапевт
Д-р Малина Станчева - Педиатър, лекар хомеопат, Шуслеров терапевт, Бахов терапевт

Ингрид Исинова - Бахов терапевт, Магистър психолог