ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "МЕДИВА"

В последните години проблемите на ендокринната и имунна  система добиха особена значимост.   Нарасна броят на болните от диабет, тези с нарушение на функцията на щитовидната жлеза, с наднормено тегло, нарушение в обмяната, репродуктивни  и други ендокринни проблеми.

Поставихме си за цел този кабинет да бъде свързващо звено между личните лекари, АГ кабинета, невролога, кардиолога, дерматолога. Макар и косвено, на пръв поглед, ендокринологичните заболявания подлежат на  физиотерапевтично и рехабилитационно лечение.

Д-р Миронова - ендокринологД-р Десимира Миронова  - специалист „Ендокринология и болести на обмяната”

Завършва МА – София през 2012 г. . Придобива специалност и опит във във Военномедицинска академия в клиника по „Ендокринология и болести на обмяната“. Специалист  на високо професионално ниво – млада, амбициозна и изключително добре подготвена. Извършва  консултации, прегледи, диспансеризации и ехография на щитовидна жлеза. Интересите й са насочени  освен към болестите на обмяната и свързаните с това нарушения, към проблемите на поликистозата и към репродуктивната медицина.

Участва активно в конгреси и конференции в България и в чужбина.
Била е на специализации  в Австрия през 2013 и 2016 г.
В помощ на кабинета са специалистите от АГ кабинета, урологичния кабинет, клиничната ни лаборатория, специалистите за ехография на тестиси, лимфни възли, гърда, коремни органи, гинекологични органи и сърце, работещи с нов съвременен ехографски апарат.

dr-mironova.jpg

ЛКК

Пациентите могат да бъдат прегледани и наблюдавани:
•    на свободен прием
•    по линия на здравната каса
•    по линия на доброволни здравно-осигурителни фондове.

Член на  БЛС
Член на Българско дружество по ендокринология

Владее английски и немски езици, ползва италиански език

Работно време: сряда от 16.00 до 19.30 ч. с предварително записан час.

dr-nankova.jpg Д-р Анелия Нанкова - специалист „Ендокринология и болести на обмяната“

Завършва Медицински Университет – София през 2014 г. с пълно отличие. От 2016 г. до 2020 г. е лекар-специализант по ендокринология в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев”.  От края на 2016 г. е задочен докторант към Катедрата по Ендокринология. Понастоящем е част от екипа на Първа клиника по Ендокринология (Клиника по хипоталамо-хипофизни, надбъбречни и гонадни заболявания), УСБАЛЕ "Акад. Иван Пенчев" и асистент към Катедра по Ендокринология на Медицински университет-София.

Научните интереси на д-р Нанкова са в сферата на хипофизни и надбъбречни заболявания, ендокринни хипертонии, невроендокринология. Диагностицира и лекува пациенти със захарен диабет, метаболитен синдром, хипофизни, надбъбречни и гонадни заболявания, репродуктивни нарушения, остеопороза, заболявания на щитовидната и паращитовидните жлези.

Квалификации:
Активно участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.
2017 г. - Специализация в Hôpital Cochin, Париж, Франция.
2019 г. - Специализация в Hôpital de la Conception, Марсилия, Франция.

Член на:
Български лекарски съюз
Българско дружество по ендокринология
European network for the study of adrenal tumors

Владее английски и френски език.

Работен график:
Четвъртък: 15.00 - 19.00 ч. след предварително записване
Събота: 9.00 ч. - в определени дни от месеца с предварително записване на регистратура