ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "МЕДИВА"

Задачите, които си поставяме за цел по отношение на ортопедичните заболявания са:

  • Мероприятия за профилактика и лечение на гръбначните изкривявания при деца и възрастни. Колаборацията между педиатрите, личните лекари, невролога, ендокринолога, секцията по физиотерапия, рехабилитация, кинезитерапия  и кабинета по акупунктура и лазертерапия и специалиста ортопед дава възможност за навременни мерки за решаването на проблемите.
  • Програма за лечение и профилактика на коксартроза и гонартроза

Особено благоприятни и успешни са съчетанията на ортопедичното лечение и лечението чрез акупунктура и лазертерапия и физиотерапия, рехабилитация и кинезитерапия.
Извършваме вземане на отпечатък за индивидуални стелки.

За тези наши приоритети се изготвят профилактични програми.

Д-р Герчев Д-р Александър Герчев

Запази час онлайн

Д-р Александър Герчев е роден през 1990 година в гр. Етрополе. Завършва езикова гимназия в гр. Правец. Магистър по медицина – МУ София от 2015 година. Още като студент от 2010 до 2013 година работи на доброволни начала в отделението по Ортопедия и Травматология на МБАЛ“ Проф. Александър Герчев“, гр. Етрополе. От 2012-2013 година работи като доброволец в клиниката по Ортопедия и Травматология на УМБАЛ“ София Мед“, гр. София.  

През 2014 година Д-р Герчев  започва като доброволец в клиниката по Детска ортопедия и хирургия на горен крайник на УСБАЛО „Проф. Б. Бойчев“ през януари 2016 година е зачислен за специализант в клиниката по детска ортопедия в университетската болница по ортопедия.

През 2018 година е назначен за асистент към катедрата по ортопедия и травматология към Медицински Университет София. През 2020 г. успешно защитава докторска степен по ортопедия и травматология с тема ,,Деформитети на детското ходило“.

През 2021 придобива специалност по Ортопедия и Травматология.

Курсове:

2016 – Курс по ортопедия и травматология на европейската асоциация АО ( Патра / Гърция)
2017 – Курс по хирургия на ходило. Грац / Австрия
2017 – Академия за коленно ендопротрзиране. Хамбург / Германия
2018 – Курс на европейската асоциация по ортопедия за тазобедрено и коленно ендопротезиране. Сегет/Унгария
2018 – Курс по хирургия на ходило за напреднали. Барселона / Испания
2018 – Курс фрактури при деца. София/България
2021 – Сертификат за ендопротезиране на големи стави
2021 – Сертификат по ехография на тазобедрени стави при деца

Проекти:

2016 – 2018 Разработване проект за изработка на Егзоскелет за парализирани пациенти съвместно с Българската академия на Науките.
2020-2021 Разработване на проект с Българската академия на науките за: Влиянието на ортопедичните импланти върху растежната зона при деца.

През 2019 година, Д-р Александър Герчев печели стипендия към Европейската Асоциация по ходилна хирургия, която дава възможност за специализация във водещи центрове по ходилна патология в Германия, Белгия и Финландия.

Има над 20 научни публикации в сферата на детската ортопедия, дегеративни изменения и лечението на увредите на връзково-ставния апарат.

Член е на Български лекарски съюз , Българската Ортопедо -травматологична асоциация, Дружеството по Детска ортопедия и травматология, АО - Европейската асоциация по ортопедия и травматология и EFAS - Европейско дружеството по ходилна хирургия.

В екипа на МДЦ „Медива” е от месец януари 2022 г.

Владее немски и английски език - писмено и говоримо.

Д-р Герчев приема пациенти:

  • на свободен прием
  • по линия на здравна каса
  • по линия на доброволни здравно-осигурителни фондове.

Работно време: вторник и четвъртък от 15.30 до 18.30 часа с предварително записване на часове на регистратура или в Супердок