ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "МЕДИВА"

Д-р Венцислава Пенчева - пулмологДоц. д-р Венцислава Пенчева, дм

Запази час онлайн

Д-р Пенчева завършва висшето си образование в Медицински Университет – София. Притежава две специалности: по Вътрешни болести и по Пневмология и фтизиатрия. През 2014 г. защитава докторска степен, а през месец ноември 2019 г. придобива звание Доцент.

Доктор Пенчева започва своя професионален опит през 2002 г. като ординатор в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”, Севлиево. От 2007 г. е асистент в Клиника по Пропедевтика на вътрешните болести на УМБАЛ „Александровска”, а от 2011 г. е главен административен асистент на клиниката и доцент от 2019 г. Има над 40 научни публикации, участия в голям брой конгреси в страната и чужбина. Притежава европейски сертификат за спирометрии.

От месец май 2018 г. е консултант в МДЦ „Медива”. Извършва прегледи, манипулации и оценка на дишането /спирометрия/ за диагностициране на белодробните заболявания.
Д-р Пенчева е изключително  отзивчива, етична и с подготовка на високо професионално ниво.

Научните интереси на доцент д-р Пенчева са в областта на бронхообстурктивните заболявания, белодробните инфекции, дихателните нарушения по време на сън, функционално изследване на дишането, белодробни усложнения след трансплантация, белодробни неоплазми, туберкулоза и др.

Член  на Българското дружество по белодробни болести
Член на Европейското респираторно общество (ERS)
Член  на БЛС

Владее английски и руски езици.

Работно време: вторник от 15,00 до 17,30 ч. след предварително записване.