ДЕНОНОЩЕН МЕДИЦИНСКИ И ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР "МЕДИВА"

Със създадената секция по физиотерапия, рехабилитация и кинезитерапия в съчетание с акупунктура и лазертерапия наложихме нов стил на отношение и грижа за вашето здраве.

Чрез физиотерапия, рехабилитация, кинезитерапия може да намерите алтернативно решение на вашите здравословни проблеми чрез лечение с лазер, магнит, ултразвук, йонофореза, електролечение, биоптрон лампа, дарсонвал, криотерапия, инхалация, лечебна луга, лечебен масаж.

Чрез физиотерапия, рехабилитация, кинезитерапия се постигат много добри резултати след съответните консултации и лечение от специалистите в клиниката. Научихме нашите пациенти, че за възстановяването на здравето им е необходимо да провеждат поне два или три пъти в годината задължително съответните процедури.
Постигнахме качество в стоматологичното лечение и с въвеждането на стоматологичната физиотерапия - йонофореза, лазер, ултразвук, магнит, и диагностика: електроодонтодиагностика и апекслокация с модерна апаратура.
Чрез секцията по физиотерапия, рехабилитация и кинезитерапия и чрез кабинета по акупунктура се подобрява не само Вашето физическо здраве, но и се оказва изключително благотворно влияние върху психическото и емоционалното Ви състояние.
Общуването с нашите пациенти продължава по-дълго време (средно 10-15 дневен курс) и то се явява от само себе си и психотерапевтичен подход за лечение.
В секцията по физиотерапия, рехабилитация и кинезитерапия започнахме да прилагаме лечение с лековита стабилизирана черноморска луга от Поморийското и Бургаско солени езера.
Лечебният, профилактичен и козметичен ефект е видим при лечението на артрози, дископатии, радикулити, неврити, мускулни болки, ревматоиден артрит, кожни заболявания /псориазис, акне/, простудни заболявания, грип, нервно напрежение, депресия и мн. други състояния.
Съдържанието на богат, важен във физиологично отношение минерален състав (300-350 g/l) от макроелементи и микроелементи, характерни за морската вода, доминирането на биогенният елемент магнезий и богатият биологичен състав на колоиди, микроводорасли, биологично активни вещества, характерни за микрофлората и микрофауната на Поморийското и Бургаско солени езера, правят черноморската луга незаменим метод за лечение с противовъзпалителен ефект, имуностимулиращ, регенериращ тъканните процеси в организма и действащ тонизиращо, освежаващо и облекчава психичното натоварване и нервно напрежение.
Гаранция за ефекта от лековитата луга е БАН – Института по обща и неорганична химия.

Създадохме следните програми за профилактика и лечение:

 • Програма за лечение чрез рехабилитация, физиотерапия и лазерпунктура на деца с Детска церебрална парализа
 • Програма за лечение и профилактика на изкривявания на гръбначния стълб при деца и възрастни
 • Програма за лечение и профилактика на коксартроза и гонартроза
 • Програма за лечение и профилактика на компютърни специалисти

Какво трябва да ни тревожи и кои са най – честите оплаквания при компютърните специалисти?

 • Проблеми с китките и ръцете или „синдромът на компютърната мишка”. Това са симптоми свързани с постоянното пренапрежение на мускулите и сухожилията на китката и пръстите на ръката, поради постоянната работа с мишката и върху клавиатурата. Тези, които работят с компютър почти през целия ден са с чести оплаквания от прорязващи болки в китката, а след време с поява на болка и в лакътя се развива тендовагинит на предмишницата. /Това представлява възпаление на обвивката на сухожилията, движещи пръстите и дланта./
 • Проблеми в шийния дял и рамото. Симптоми, изразяващи се с постоянна скованост и болки във врата и гърба, главоболие, успоредно болка и в рамото, слизаща надолу по ръката. Нормалното физиологично положение на шийния дял на гръбначия стълб е нарушено при компютърните специалисти, поради мускулното напрежение, което се създава от издадената напред глава към монитора на компютъра, водеща до спазъм на мускулите около шийните прешлени и продължителната обездвиженост на този дял на гръбначния стълб. Тези първоначално функционални промени в гръбнака рефлектират върху околните меки тъкани и водят до по-бързото износване и дегенеративни промени на шийните прешлени.
 • Проблеми със зрението – наблюдават се симтоми на умора и напрежение в очите, сухота, зачервяване, чувствителност към светлината. За да се намалят симптомите на този компютърен синдром програмата включва и консултация с очен лекар и провеждане на тест на очите преди служителят да започне работа на компютър, както и провеждането на тестове веднъж на всяка година. Успоредно с това, компютърният специалист получава и съвети ;допринасящи за работоспособността му.

Програмата за профилактика и лечение на компютърните специалисти включва прилагане на съвременна физикална терапия от: нискочестотни токове, импулсно магнитно поле, ултразвук, фонофореза с нестероидни противовъзпалителни гелове, комбинирана луготерапия с инфрачервено облъчване, акупунктура, лазертерапия и лазерпунктура и др. Компютърният специалист се обучава на определени аналитични упражнения и ергономия на работното място, което е от значение, както за предотвратяване на „синдромът на компютърната мишка”, така и за забавяне процеса на стареене на шийните прешлени и по-късни усложнения.

Профилактичният и лечебен пакет включва:

 • Преглед и консултация с:
  • Физиотерапевт
  • Акупунктурист
  • Ортопед
  • Невролог
  • Очен лекарг
 • 10 дневен курс на лечение по индивидуален план след консултациите, съставен от лекаря физиотерапевт и акупунктурист. Цена на целия пакет - 330 лв.
 • Секцията по физиотерапия, рехабилитация и кинезитерапия работи:
  • на свободен прием
  • по линия на здравната каса
  • по линия на доброволни здравно-осигурителни фондове

Специалистите ни работят целодневно от понеделник до петък по определен график, съобразен и със свободното време на нашите пациенти (с предварително записани или индивидуално договаряни часове).

Специалисти:
Д-р Силвия Стайкова – Специалист по физиотерапия и рехабилитация -  завършва медицина в МА – София през 1980 г. Специалността Физикална и рехабилитационна медицина придобива през 1985 г. Работи последователно в санаториално-курортни поликлиники, била е началник отделение по физиотерапия и рехабилитация, а по късно е научен сътрудник І степен в Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в Овча Купел. Има допълнителна следдипломна квалификация по лазертерапия, постизометрична релаксация, мануална терапия, инфилтрационна терапия, електродиагностика и електростимулация. Спечели заслужено доверието на нашите пациети с богатият си опит, висок профисионализъм и внимание.
Член на дружеството по физикална терапия. Член на БЛС.
Владее англииски език.

Иван Пещенски – Кинезитерапевт и рехабилитатор - Завършва специалност „Кинезитерапия” в НСА през 2005 г. От 2006 г. започва работа в МДЦ "Медива" ООД. За тези 10 години той спечели доверието на пациентите ни с професионално присъствие, човешко поведение и отговорност към всеки пациент. Много добрата му подготовка е свързана с работата с физиотерапевтична апаратура, магнит, електротерапия, йонофореза, ултразвук, лазер. Лечебната физиотерапия е другата водеща дейност , най-вече в лечението на гръбначните изкривявания от ранна детска възраст. С отговорност работи в областа на физикалното лечение на травми на долен и горен крайник, проблеми на периферната нервна система; практикува успешно класически масаж, антицелулитен, лимфодренаж.
Посещава редовно курсове, научни конференции и конгреси.
Ползва английски език.

Стефка Козарова - Рехабилитатор - Завършва „Рехабилитация” в Тракийски университет гр.Стара Загора през 2000 г . От 2002 г до януари 2009 г работи в гр.Павел Баня в спинално отделение (лечение на трудноподвижни пациенти, на пациенти с плегии и квадрипарези) . В следващите години тя повишава своите умения в болнични физиотерапевтични отделения. От 2015 година е част от екипа на „Медива” . Владее масаж - класически; лимфодренаж; аромомасаж ; антицелулитен; зонотерапия; вендузо терапия; Добива умения след квалификационни курсове за лечение чрез следните методи:
- Мекотъканна мануална мобилизация по метода Терие - ( ефекта е деблокаж на засегнатата става чрез въздействие на съседни стави ) - Източен масаж " Юмейхо " - масаж на проф.Сайонджи - състои се от методичното прилагане на сложен комплекс от мануални действия и физически упражнения , с цел да се възстанови функционалния баланс в човешкия организъм.
Съчетават се сложни процеси на физическо и духовно ниво, увеличава жизнените сили на организма чрез завръщане към Природата. По този начин се премахват или подобряват широка гама от неразположения, които могат да доведат до остри и хронични заболявания.
- Кан терапевт 1 модул - етерично - маслен - Метода се ползва с техническото наименование „ Неконвенционална Рехабилитация“. Характеризира се с широка адаптивност, благодарение на факта, че е конструиран в три основни модула ( етерично- маслен; корективен и вауум- рефлекторен). В приложението му се използва потенциала само на природни средства и методологични подходи. Подчертани са подхода на постепенност и развитието на общата адаптивност чрез получаване на нестресова натренираност. Акцентира се на моментния индивидуален подход. Изхождаме от анатомо-физиологичната концепция, че всеки индивид е динамична величина, което налага индивидуален подход от практикуващия Кан Терапия, не само по отношение на индивидуалния хабитус, но и по отношение на състоянието на потребителя в конкретния момент.
Повишава професионалните си умения с редовно посещаване на курсове, научни конференции и конгреси.
Ползва английски език.

Д-р Ива Станкова – Управител на "Медива – ИППМП" - ЕООД; Медицински управител на МДЦ "Медива" ООД
Завършва медицинския факултет на МА – София , с над 35 годишен стаж по специалността „Детски болести” Придобива следдипломна квалификация „Акупунктура през 1987 г. и „Здравен мениджмънт” през 2000 г. Преминала през професионалния опит на дежурен педиатър в неотложна помощ, участъков лекар педиатър, завеждащ кабинет по акупунктура и лазертерапия – един от първите в България. През 1991 г. открива кабинет „Медива”, който по-късно – през 1994 г. прераства в едно от първите 11 частни здравни заведения в България. Основател и медицински управител на "Медива – ИППМП" - ЕООД, управител на МДЦ "Медива" ООД. Опитът и професионализмът й, силно изразената й социална чувствителност заслужено спечелиха доверието и уважението на люлинското население и на много други пациенти извън комплекса. За нея грижата за пациента е в основата на дълга на лекаря, затова и за престижа на тази професия е отговорно и цялото общество.
Член на Дружеството по педиатрия
Член на Българското дружество по китайска нетрадиционна медицина
Член на БЛС
Ползва руски и френски език